Запитати Candy
Назад в розділ

Як правильно зберігати продукти в холодильнику? Ось кілька способів, щоб захиститися від плісняви і псування продуктів.

Як правильно зберігати продукти в холодильнику? Ось кілька способів, щоб захиститися від плісняви і псування продуктів.

Якщо правильно розміщувати продукти в холодильнику, вони будуть довше залишатися свіжими: наші бабусі це знали і залишили нам кілька простих способів уникнення псування продуктів. Ось кілька порад для уникнення плісняви, неприємних запахів та швидкого гниття.

Знищуємо плісняву

Коли ми говоримо про свіжі продукти, то їм завжди загрожує пліснява. Правило номер один — це регулярно мити холодильник водою з харчовою содою та/або оцтом. Тепер до вмісту холодильника: найбільш ефективний спосіб тривалого зберігання грибів чи салату — це замотувати їх цілими в промокальний папір. Щоб уникнути появи плісняви на фруктах та овочах, помийте їх водою з оцтом і зберігайте в паперових пакетах. Будьте уважні з яблуками: краще їх не тримати в холодильнику або, принаймні, зберігати подалі від інших продуктів, щоб вони змогли дозріти і не зіпсувалися.

Як уникнути неприємних запахів

Обов'язково регулярно чистити холодильник; і ще кілька побутових порад: щоб уникнути неприємних запахів, достатньо лише поставити в холодильник повний стакан харчової соди або ватну кульку, змочену в оцті. Хочете вирішити проблему вогкості? Тоді замість харчової соди насипте в стакан трохи рису. Важливо підтримувати холодильник в чистоті і уникати утворення льоду на стінках, щоб забезпечити правильне функціонування і підтримання температури в холодильнику. Деякі продукти не потрібно зберігати в холодильнику, тому що вони можуть зіпсуватися, наприклад: екзотичні фрукти, цитрусові, помідори, зелена квасоля, огірки та кабачки. Усі фрукти та овочі, які повинні ще дозріти, потрібно зберігати за температури навколишнього середовища. Перед тим, як покласти в холодильник приготовані страви, дати їм охолонути, для уникнення утворення конденсату в холодильнику і різкого підвищення температури. Зберігайте сирі продукти подалі від приготованих страв, щоб уникнути забруднення. Приготовані страви зберігати в контейнерах, які закриваються кришкою.

Як розміщувати продукти в холодильнику?

Розміщення продуктів залежить від типу, а також від температури. М'ясо та рибу слід тримати в найбільш холодній частині холодильника, бажано в спеціальному відділенні. Правильно почищену та вимиту рибу необхідно вжити протягом 24 годин. У м'яса інший термін зберігання, який залежить від типу розрізання та структури. За вищої температури (зазвичай це відділення внизу) зберігаються овочі та фрукти, які псуються за низької температури, і які необхідно вжити швидко. Витриманий сир слід зберігати на найвищій полиці холодильника, щоб уникнути впливу надмірного тепла чи холоду; свіжий сир — внизу, де температура становить 2-4 °C.

Що тримати в морозильній камері?

Морозильна камера — незамінний помічник у справі зберігання свіжих фруктів та овочів, оскільки продукти в такій камері зберігаються довше, ніж просто в холодильнику. Продукти краще заморожувати в чистих контейнерах з етикетками з назвою та датою заморожування. Перед тим, як поставити приготовані страви в морозильну камеру, дати їм охолонути; для розморожування не тримати продукти за кімнатної температури, а поставити їх в холодильник для глибокого розморожування. У вас завжди будуть під рукою інгредієнти для швидкого приготування, якщо нарізати і заморозити часник та цибулю. Зелень ви можете заморозити, змастивши її оливковою олією і поклавши у ємність для приготування кубиків льоду. Щоб завжди мати свіжий хліб під рукою, наріжте його і заморозьте. Запам'ятайте, розморожені продукти можна заморожувати лише один раз і їх необхідно вжити якнайшвидше.

Довша свіжість

Щоб ваші продукти зберігалися краще, температура всередині холодильника повинна бути приблизно 4-5 °C, а всередині морозильної камери приблизно -18 °C. Ваш холодильник повинен знаходитися подалі від джерел тепла. Відкривайте його лише за необхідності, після чого щільно закривайте. Дотримуйтеся порад, щоб ваші продукти довше залишалися свіжими і смачними: спробуйте!

04/01/16
Катеґорії: